Zoeken

Sociaal experiment: 10 dagen met een hoofddoek in België, schokkend!

13 oktober 2015 - 15:12 - Wereld

©

Een Belgische studente heeft bij wijze van sociaal experiment besloten om een hoofddoek te dragen. Het experiment moest een maand duren, maar na tien dagen besloot Silke te stoppen vanwege de negatieve reacties.

Silke Raats, 21, studeert farmaceutische laboratoriumtechnologie aan de Karel de Grote Hogeschool in Hoboken. Ze geeft ook vrijwillig huiswerkbegeleiding aan kinderen van Turkse afkomst. Ze vertelde over haar experiment aan het Gazet van Antwerpen.

"Omdat ik vaak de indruk kreeg dat we in een wij-zij-samenleving leven, de moslims versus de rest, wilde ik iets ondernemen dat mensen de ogen zou openen. Ik wilde mijn omgeving doen inzien dat de islam níét gelijkstaat aan radicale ideeën of gaan vechten in Syrië."

"Mijn plan was een maand lang als moslima met hoofddoek door het leven te gaan en hiervan een filmpje te maken. Omdat de reacties in de eerste dagen zo heftig en negatief waren, heb ik het experiment na tien dagen stopgezet."

"Mijn vriendenkring is voor driekwart uitgedund, maar wie zijn overgebleven, zijn wel echte vrienden die beseffen dat je als persoon niet alleen wordt gedefinieerd door je religie."

Enkele reacties:

 "Kan ze niet gewoon normaal doen, zoals iedereen?"
 "Ze is samen met een moslim zeker?"
 "Als ze met een moslim trouwt zal ze nooit meer vrijheid krijgen."
 "Als mijn kind daarmee afkwam, schopte ik haar buiten."
 "Voor haar verjaardag moeten we een ticket naar Syrië boeken."
 "Het zal nooit meer hetzelfde zijn tussen ons."
 "Ze moet niet te dicht in mijn buurt komen, wie weet begint ze met bommen te gooien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team