Zoeken

Seksschandaal Kaïd Deroua: drie ambtenaren ontslagen

16 april 2016 - 17:45 - Gemeenschap

©

Slechts enkele dagen na het ontslag van de Kaïd van Deroua voor machtsmisbruik en seksuele chantage, hebben drie van zijn medewerkers ook congé gekregen.

De medewerkers van de Kaïd, drie mokadems, werden na het bezoek van een inspecteur van het ministerie van Binnenlandse zaken bedankt. Dat meldt Al Akhbar.

De overheidsagenten werden door de gouverneur van Berrechid op de hoogte gebracht van hun ontslag. De gouverneur wordt naar verwachting in de komende dagen ook uit zijn functie ontheven. Hij zou de Kaïd namelijk hebben aangeraden om aangifte te doen van afpersing.

Het schandaal kwam een tiental dagen geleden naar buiten met de publicatie van een video op internet. De beelden tonen de Kaïd in de slaapkamer van het slachtoffer. Ging ze niet met hem naar bed, dan zou hij ervoor zorgen dat haar man tot een gevangenisstraf werd veroordeeld. Het koppel besloot de Kaïd in de val te lokken en de zaak aan de rechter te vertrouwen.

De Kaïd deed toen op zijn beurt aangifte met als gevolg dat de man en een vriend die het koppel had geholpen in hechtenis werden genomen. De vrouw werd voorwaardelijk vrijgelaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team