Zoeken

Saoedische vrouwen willen enkel lelijke Marokkaanse vrouwen aanwerven

25 februari 2015 - 20:55 - Wereld

©

Saoedische vrouwen weigeren om Marokkaanse vrouwen aan te werven uit angst dat zij gaan lopen met hun echtgenoten. De fatale schoonheid van Marokkaanse vrouwen schrikt hen af. Dat zegt een directeur van een uitzendbureau in Djedda.

Vrouwelijke klanten op zoek naar huispersoneel eisen foto’s van de Marokkaanse en Chileense kandidaten. Sri Lankaanse, Indonesische en Filipijnse vrouwen worden daarentegen niet als een bedreiging beschouwd.

Officieel wordt al jaren ontkend dat uitzendbureaus in Saoedi-Arabië enkel dossiers van Marokkaanse kandidates ouder dan 45 jaar accepteren. Toch gaat het er in de praktijk anders aan toe.

Marokkaanse vrouwen worden als mannendievegges beschouwd omdat zij in sommige gevallen met hun werkgevers trouwen. Deze unies behoren zelfs tot de gelukkigste huwelijken in Saoedi-Arabië.

De onthullingen volgen op een beslissing van het Saoedisch ministerie van Werkgelegenheid om de aanwerving van huishoudelijk personeel uit Marokko, Algerije, Tunesië, Egypte, Mauritanië, Soedan, de Filipijnen, India, Jemen, Pakistan, Bangladesh, Chili, Tanzania, Sri Lanka en Vietnam goed te keuren.

In Marokko zoekt Saoedi-Arabië naar mannelijke chauffeurs, huishoudpersoneel en verpleegkundigen en vrouwelijke opvoedsters, verpleegkundigen en huishoudpersoneel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team