Zoeken

Egypte: slachtoffer intimidatie is geen Marokkaanse

6 januari 2020 - 16:00 - Wereld

©

De jonge vrouw die op nieuwjaarsnacht in Egypte door een groep mannen was aangevallen en geïntimeerd, is geen Marokkaanse zoals eerder werd vermeld.

Het slachtoffer, Z.A., werd in El-Mansoera in het noordoosten van Egypte omsingeld, geduwd en betast door een hoop mannen. Het incident werd gefilmd en de beelden op sociale media gedeeld.

Volgens de berichten bij de video ging het om een Marokkaanse vrouw die de eindejaarsfeesten in Egypte doorbracht met enkele vrienden.

Onderzoek van de Egyptische politie toonde echter aan dat het slachtoffer en de vriendin die haar vergezelde, beide Egyptisch zijn. Dat bericht Al Masry Al Youm.

Z.A. is 20 jaar en studeert aan het Eslab instituut in El-Mansoera. Ze werd na haar identificatie door de politie gehoord. Ze vertelde dat ze met haar vriendin was toen ze werden aangevallen. Ze zou toen hulp hebben gevraagd aan een handelaar, maar die zou hebben geweigerd uit vrees dat hij zelf zou worden aangevallen. Meerdere minuten later lukte het een man om haar in een auto te duwen en haar uit deze benarde situatie te helpen, zoals op de video’s te zien is.

Zeven verdachten tussen 18 en 20 jaar werden intussen geïdentificeerd, gearresteerd en in bewaring gesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team