Zoeken

Rusland zet Marokkaanse studenten uit

4 mei 2024 - 23:00 - Wereld

©

Rusland heeft meerdere Marokkaanse studenten die hogere studies in het land volgden, uitgezet wegens "ernstige schendingen van de openbare orde" tijdens de nationale dag van rouw voor de slachtoffers van de aanslag op een concertzaal in de buitenwijk van Moskou. De aanslag was de dodelijkste in het land in 20 jaar.

Vijf Marokkaanse studenten kregen een dure prijs te betalen voor hun wangedrag. Op zondag 23 maart hield Rusland een nationale dag van rouw na de bloedbad (143 doden) in de Crocus City Hall, opgeëist door de terreurorganisatie Daesh. Een groep Marokkanen "had een magnetofoon in een woonwijk in Astrakhan geplaatst en zette muziek op hoog volume af, de opmerkingen van de bewoners negerend en zelfs lachend om hun verontwaardiging", meldt de Russische nieuwswebsite Runews24 onder vermelding van getuigen.

Lees ook: Rusland sluit grenzen voor 1500 Marokkaanse studenten

De overtreders werden gearresteerd door een politiepatrouille. Na hun arrestatie werden ze aangeklaagd voor schending van de Russische migratiewetgeving en vervolgens voorgeleid aan de rechter.

Lees ook: Koning Mohammed VI spreekt Poetin na aanslag Moskou

De Marokkaanse studenten werden schuldig bevonden en kregen boetes van 2000 tot 5000 roebel. Ze werden vervolgens overgebracht naar het tijdelijke detentiecentrum voor vreemdelingen van het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken in de regio Astrakhan, alvorens te worden uitgezet naar Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team