Zoeken

Rijkdom Marokko verdubbeld in 14 jaar tijd

16 november 2017 - 16:10 - Economie

©

Tussen 1999 en 2013 is de rijkdom van Marokko meer dan verdubbeld, van 5904 miljard naar 12.833 miljard dirham. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van Sociaal Economische en Milieuraad (CESE) en Bank Al Maghrib.

Volgens de auteurs van het onderzoek wordt het gemiddelde aandeel van het immaterieel kapitaal van Marokko in het totale vermogen van het land geschat op 73% terwijl de netto-besparing gemiddeld 17,4% van het BNP bedraagt. Dit bevestigt dat het Koninkrijk op een duurzaam groeiende trend is.

In dezelfde periode daalde de armoede in het land van 15,3% naar 4,3% van de bevolking, terwijl het analfabetisme van 48% naar 32% is gedaald. Dat is te danken aan de veralgemening van het basisonderwijs, de vermindering van het woningtekort, de toegang van het plattelandsbevolking tot drinkwater en elektriciteit en de verbetering van de toegankelijkheid van plattelandsgebieden.

Ondanks al deze vooruitgangen staat Marokko nog een aantal uitdagingen te wachten, waaronder de jeugdwerkloosheid, sociale en regionale ongelijkheden en het vertrouwen in de overheidsdiensten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team