Zoeken

Honderden Riffijnen vluchten naar Spanje

28 juni 2017 - 21:15 - Gemeenschap

©

Door onrust in de Rif besluiten steeds meer Marokkanen om naar Spanje te vluchten. Het Europees land reageert bezorgd over het groeiend aantal aankomsten van mensen afkomstig uit het noorden van Marokko.

Voor de eerste keer in jaren is het merendeel van de migranten die op zee voor de Spaanse kust worden gered geen mensen uit sub-Sahara Afrika maar Marokkanen. Dat bericht elconfidencial. Volgens de medium is dat een gevolg van de onderdrukking van de demonstraties in de Rif.

De Spaanse minister van Binnenlandse zaken, Juan Ignacio Zoido, bevestigde tijdens een bezoek aan Algeciras dat in de afgelopen weken een groot aantal Marokkanen in Andalusië, en met name in Tarifa en Motril, waren aangekomen.

Helena Maleno, voorzitster van de vereniging “Caminando Fronteras” gewijd aan de verdediging van migranten uit sub-Sahara Afrika in Tanger, stelt dat ongeveer 500 Marokkanen in de laatste weken in het zuiden van Spanje zijn aangekomen. Onder de 224 migranten die afgelopen zaterdag in de Middellandse zee op vier bootjes werden aangetroffen, bevonden zich volgens Maleno slechts negen mensen afkomstig uit sub-Sahara Afrika.

Koning Felipe VI werd op 12 juni in Marokko verwacht maar zijn bezoek werd uitgesteld vanwege een agendaprobleem met Koning Mohammed VI. De twee staatshoofden moesten onder meer over het immigratieprobleem praten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team