Zoeken

Rellen tussen drugsdealers in het noorden van Marokko

8 augustus 2020 - 19:20 - Marokko

©

In de nacht van 31 juli op 1 augustus braken ernstige rellen uit tussen drugsdealers in Mdiq, nabij Tetouan. Een verdachte werd gearresteerd.

Assabah bericht dat de rellen een achtervolging, meerdere gevechten met messen en een brand in het Boujmil bos tot gevolg hadden.

Een twintigtal leden van twee bekende drugsbendes in de regio zouden aan de gewelddadige incidenten hebben deelgenomen. Ook werden twee auto’s gebruikt, waarvan één met een Spaans kentekennummer.

Dankzij bewakingsbeelden wist de politie een duidelijk overzicht te krijgen van wat er juist gebeurde. De meeste verdachten konden echter niet worden geïdentificeerd.

Een verdachte werd woensdag aangehouden. Ook werden twee SUV’s, sabels, messen en ijzeren stokken die tijdens de rellen waren gebruikt, in beslag genomen.

De arrestant vertelde tijdens zijn verhoor dat hij door een andere bendelid was gecontacteerd. Samen met een tiental andere bendeleden moesten ze een lading drugs vervoeren voor twee broers die bij de internationale drugssmokkel betrokken zijn. Bij aankomst op de plaats van de afspraak ontdekten ze dat ze in de val waren gelokt en werden opgewacht door een rivaliserende bende.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team