Zoeken

Rechtbank in Marokko verbiedt vrouw om selfies te maken zonder echtgenoot

28 september 2017 - 15:30 - Marokko

©

Een Rabbijnse rechtbank in Marokko heeft aan een vrouw verboden om op sociale media selfies te delen waarop ze niet met haar echtgenoot of kinderen staat.

Het besluit werd in december vorig jaar door de Rabbijnse rechtbank van eerste aanleg in Casablanca, die enkel zaken van de Joods-Marokkaanse gemeenschap behandelt, genomen. De zaak kwam echter pas deze week naar buiten.

Naast het verbod om alleen op selfies te staan mag de vrouw ook geen sportclubs bezoeken waar ook mannen komen of bevriend zijn met gescheiden vrouwen en mensen die geen deel uitmaken van haar familie.

De rechtbank heeft tevens besloten dat de partners elkaar toegang moeten geven tot hun respectievelijk Facebook accounts en telefoons.

Rabbijnse rechtbanken in Marokko werden tijdens het Frans protectoraat (1912-1956) opgericht en wijden zich aan familiezaken zoals huwelijken, scheidingen en erfenissen. De rechtbanken hangen af van het Marokkaanse ministerie van Justitie. De vonnissen zijn steeds gebaseerd op de Talmoed en worden in naam van Koning Mohammed VI uitgesproken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team