Zoeken

Real Madrid opent voetbalschool in Mohammedia

16 december 2014 - 21:11 - Sport

©

Real Madrid heeft een nieuwe voetbalschool geopend in Mohammedia. De Spaanse voetbalkampioen bevindt zich momenteel in Marokko voor het WK voor clubs 2014.

De voetbalschool werd gebouwd in samenwerking met raffinaderij Samir en de Stichting Fatema. Kinderen uit kansarme milieus krijgen er de kans om voetbalprofessionals te worden.

Florentino Perez, voorzitter van Real Madrid, heeft het sportcentrum persoonlijk ingehuldigd. De school wordt gefinancierd en beheerd door de Stichting Fatema van PAM-voorzitter Mustapha Bakkoury, die zelf in Mohammedia woont.

Jamal Baamer, voorzitter van de Samir, verklaarde dat de school "een sociaal project is om jongeren op te leiden en hun sociale omstandigheden te verbeteren". Volgens hem is het initiatief een primeur in de regio Mohammedia-Casablanca, waar binnenkort gelijkaardige centra zullen worden geopend.

Real Madrid sponsort reeds twee voetbalscholen in Marokko, de eerste in Tanger en de tweede in Benguerir. De Spaanse club heeft ruim 500 voetbalscholen in de wereld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team