Zoeken

Ramadan 2014: Costa del Sol verwacht stormloop Marokkaanse toeristen

27 mei 2014 - 15:35 - Wereld

©

De instabiliteit in bepaalde landen waar Arabische toeristen gewoonlijk op vakantie gaan, is al enkele jaren een zegen voor Spanje. Het zuid-Europees land verwelkomt steeds meer toeristen uit de Golfstaten, maar ook uit Marokko.

Tot een paar jaar terug waren de traditionele Arabische toeristenmarkten voor Spanje, voornamelijk Koeweit, Saoedi-Arabië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. In de afgelopen jaren is het aantal Marokkanen die de Costa del Sol bezoeken echter sterk toegenomen.

Volgens het toerismebureau van de Costa del Sol wordt deze zomer een toename van 25% tot 35% van het aantal toeristen uit deze landen verwacht. Dit ondanks het feit dat de Ramadan rond 28 juni van start gaat en de regio in juli geen stormloop van moslimtoeristen verwacht.

Ferrari met Marokkaans kenteken in de haven van Marbella

Maar juist het feit de Ramadan in juli en niet in augustus valt is een pluspunt volgens het toerismebureau. Na een maand vasten willen moslimtoeristen namelijk van de zonnige stranden genieten. Door de sociale onrust in landen zoals Egypte en Tunesië kiezen ze om dit te doen, massaal voor Spanje.

In Spanje zijn de provincie Malaga, en vooral Marbella, net na Madrid en Barcelona de populairste bestemmingen bij toeristen uit het Midden-Oosten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team