Zoeken

Baddou Zaki om Eric Gerets te vervangen?

17 september 2012 - 22:09 - Sport

©

Baddou Zaki, voormalig coach van de Atlas Leeuwen, is het meest in beeld om Eric Gerets te vervangen volgens bronnen van de Marokkaanse voetbalbond FRMF.

Abdelilah Akram, voorzitter van Wydad Casablanca, moet in opdracht van de voetbalbond een nieuwe bondscoach kiezen. Dit houdt in dat Baddou Zaki, waarvan Akram een grote fan is, de nieuwe coach van het Marokkaans elftal wordt.

De Wydad-baas heeft zondag ontmoetingen gehad met meerdere mogelijke opvolgers voor Gerets, namelijk Rachid Taoussi, coach van Moghreb Fez, Mhamed Fakhir, coach van Raja Casablanca, Aziz El Amri van Moghreb Tetouan en Baddou Zaki.

Ondanks deze ontmoetingen, zou Baddou Zaki reeds zijn gekozen door Akram en de voetbalbond, dat enkel op het groen licht "van bovenaf" wacht om deze keuze te vast te leggen.

Het vertrek van Eric Gerets wordt al maanden geëist door de fans van de Atlas Leeuwen en de Marokkaanse media. Enkel Noureddine Naybet en Hakim Doumou, beiden leden van de voetbalbond, hebben de Belgische coach tot het einde verdedigd.

Ali Fassi Fihri, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, moest maandagavond een lijst van potentiële kandidaten in het parlement presenteren. De naam van de nieuwe bondscoach wordt nog deze week verwacht.

Het vertrek van Eric Gerets zou 20 miljoen dirham gekost hebben aan de voetbalbond omdat de coach weigerde zelf ontslag te nemen. Ali Fassi Fihri ontkent dit en meent dat het vertrek van Gerets niets aan de voetbalbond heeft gekost.

Bladna.nl