Zoeken

Prins Moulay Rachid woont herdenkingsdienst Nelson Mandela bij

10 december 2013 - 10:27 - Marokko

©

Prins Moulay Rachid gaat Koning Mohammed VI vertegenwoordigen op de herdenkingsdienst van Nelson Mandela. De 95-jarige ex-president van Zuid-Afrika overleed donderdag in Johannesburg.

Koning Mohammed VI heeft een boodschap aan de familie van Nelson Mandela doen toekomen, waarin hij de "morele en politieke moed van deze grote man van vrede" prijst. "Zijn strijd tegen racisme en discriminatie zal nooit vergeten worden."

Nelson Mandela "heeft een speciale band met mijn land dat hem altijd heeft ondersteund in zijn strijd tegen de Apartheid". Mandela verbleef in de vroege jaren ’60 lange tijd in Marokko. In die periode kreeg hij politieke en materiële steun in zijn actie, aldus Mohammed VI.

De Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma kondigde op de televisie aan dat Madiba een staatsbegrafenis zou krijgen. Na een nationale rouw van 7 dagen zal Nelson Mandela op 15 december in zijn geboorteplaats Qunu worden begraven.

Ruim 70 staatshoofden en regeringsleiders zullen dinsdag de herdenkingsdienst bijwonen, waaronder Barack Obama, Koning Willem-Alexander van Nederland en Koning Filip van België.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team