Zoeken

Prins Moulay Hicham uit Tunesië gezet

10 september 2017 - 18:15 - Marokko

©

Moulay Hicham is niet meer welkom in Tunesië. De neef van Koning Mohammed VI is eerder deze week uit het land gezet waar hij aan een conferentie moest deelnemen.

Volgens plaatselijke media was de prins bij het zwembad van zijn hotel waar hij zaterdag was aangekomen toen vijf agenten naar hem toekwamen. De agenten vroegen hem om naar zijn kamer te gaan en zijn spullen te nemen. Moulay Hicham werd vervolgens naar het politiekantoor meegenomen waar hij te horen kreeg dat hij het land werd uitgezet op een vlucht van Air France naar Parijs.

De Prins vroeg om een officiële uitzettingsbevel maar die kreeg hij niet. De agenten vertelden hem wel dat hij niets had gedaan en dat het een politiek besluit was.

Moulay Hicham, onderzoeker aan de Universiteit van Stanford, moest in Tunesië een conferentie animeren over de « bestuurs- en veiligheidsuitdagingen in drie Arabische landen, Marokko, Egypte en Jemen ». De Marokkaanse autoriteiten zouden zijn uitzetting hebben gevraagd.

De prins is altijd heel kritisch geweest tegenover de Marokkaanse monarchie. Hij had tijdens de Arabische lente herhaaldelijk op Franse zenders de concentratie van de macht in handen van Mohammed VI en zijn naasten gehekeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team