Zoeken

Politievrouw in Denemarken riskeert schorsing voor omhelzen vrouw met boerka

29 september 2018 - 12:00 - Wereld

©

In Denemarken heeft de politie een intern onderzoek gestart naar een politievrouw die werd gefotografeerd toen ze een vrouw met een boerka tijdens een demonstratie in haar armen nam.

De omhelzing tussen de twee vrouwen werd sterk bekritiseerd door de liberale partij Venstre (links), die sancties eist tegen de politievrouw. Ze wordt ervan beschuldigd een vrouw in tranen te hebben omhelsd om haar te troosten...

Een Kamerlid oordeelde dat de foto’s aan de politievrouw een rol verlenen in een gevoelig politiek debat waaraan ze niet mag deelnemen. "De rol van de politie is de wet doen naleven, niet mensen omhelzen die tegen deze wetten zijn.", aldus de parlementariër.

Voor de politievrouw was het haar plicht om de vrouw te troosten omdat het ook haar rol is "om spanningen tijdens demonstraties te verminderen". "Dit slaat absoluut nergens op. Mijn cliënte zou op precies dezelfde manier hebben gehandeld met iemand anders. Het had niets te maken met het feit dat de persoon een nikab droeg.", verklaarde de advocaat van de agente.

In Denemarken wordt het dragen van een boerka of nikab gestraft met een boete gaande van 134 tot 1340 euro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team