Zoeken

Peugeot geeft fabriek in Marokko niet op

5 november 2014 - 21:44 - Economie

©

Ondanks eerdere ontkenningen denkt de Franse autofabrikant PSA Peugeot Citroën nog steeds aan de opening van een low-cost fabriek in Marokko.

Drie bronnen binnen het bedrijf hebben het project van Peugeot aan Les Echos bevestigd. Volgens hen is Marokko "in het vizier van PSA".

Waarom Marokko? Vanwege de lage kosten uiteraard! De automaker heeft een nieuwe strategie ontwikkeld genaamd "Back in the race". Onderdeel van deze strategie is een daling van de arbeidskosten in de komende twee jaar, tot minder dan 12,5% van de omzet.

Marokko wil het aandeel van de auto-industrie in het BBP van 14% naar 23% doen toenemen over de periode 2015-2020. Het land benadrukt daarvoor zijn nabijheid met Europa en de arbeidskosten die vier keer lager zijn dan in Frankrijk bijvoorbeeld.

Peugeot is niet de eerste automaker die zich in Marokko vestigt. Renault heeft één van zijn grootste fabrieken in Tanger. De gigantische fabriek heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 400.000 auto’s. De low cost modellen zijn voornamelijk bestemd voor de export.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team