Zoeken

Ouassim uit Utrecht krijgt geen stage want zijn "naam zit niet mee"

26 mei 2016 - 18:10 - Marokkanen in het buitenland

©

Ouassim Bouiche solliciteerde onlangs voor een stageplaats bij een bedrijf in Utrecht. Die kreeg hij niet omdat zijn naam niet meezat...

Een medewerker van het bedrijf Lauteslager stuurde de sollicitatiemail door naar collega’s. Hij schreef daarbij de opmerking "zijn naam zit niet mee". Wat het bedrijf niet verwachtte is dat de mail op internet zou lekken.

Lauteslagers heeft intussen zijn excuses aangeboden: "Onze medewerker is er op aangesproken, dit had niet mogen gebeuren. Het is niet goed, maar het is naar onze mening een fout soort humor en zeker geen racisme."

Ouassim Bouiche wil het er echter niet bij laten en heeft aangifte gedaan van discriminatie. Hij eist een "fatsoenlijke oplossing" en geen schadevergoeding zoals de makelaar beweert.

"Ik heb gevraagd om tot een fatsoenlijke oplossing te komen, maar verder dan het aanbieden van een snuffelstage komen ze niet. Daar heb ik natuurlijk niets aan", zegt de 18-jarige student.

Ouassim is zich ervan bewust dat discriminatie op de arbeidsmarkt vaak voorkomt. "Ik heb tot nu toe ook geen enkele positieve reactie op stageverzoeken gehad, maar ik weiger te geloven dat alle bedrijven zo zijn."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team