Zoeken

Ophef om reportage over liefde in Marokko (video)

4 april 2017 - 16:05 - Marokko

©

Televisiezender 2M verwachtte het waarschijnlijk niet. De uitzending van een reportage over de liefde en het huwelijk op zondag leverde de zender veel kritiek op.

De reportage werd door filmmaakster Laila Marrakech gerealiseerd. De uitzending was nog maar pas begonnen toen de eerste negatieve opmerkingen op de Facebook pagina van 2M werden gepubliceerd:

« 2M wordt precies een toonaangevende prostitutiezender. Met het programma H&H weten we nu dat onze belastingen de banalisering van de prostitutie financieren!!! Dank je wel 2M. »

« Wat is dat?? Het programma H&H verboden onder 20 jaar is een schande. Vergeet niet dat we moslims zijn. Om een dergelijk programma uit te zenden moet rekening worden gehouden met het publiek. Dit programma is echt dom, zinloos en nutteloos. »

Maar, zoals HuffPost bericht, werden er ook positieve berichten geschreven:

« Bedankt voor de laatste reportage H&H. We willen meer van dit soort inhoud die de realiteit weerspiegelt en een stem geeft aan degenen die er geen hebben. En voor degenen die ons vervelen met oude leugens zeg ik gewoon ‘stop met je hypocrisie’. », schrijft Najat.

2M heeft diplomatisch op de polemiek gereageerd door de kijkcijfers van zondagavond te publiceren. H&H werd door 1.985.000 kijkers gevolgd. Dat is een marktaandeel van 23,8 procent!

Bekijk de reportage van Laila Marrakchi:

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team