Zoeken

Mohammed VI onderscheidt wereld-Marokkanen en ter dood veroordeelde

1 augustus 2015 - 15:36 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft deze week ter gelegenheid van het Troonfeest meerdere in het buitenland gevestigde Marokkanen onderscheid.

Onder hen, Amine Hajitou, onderzoeker in de biologie aan de Universiteit van Texas, uitvinder van een nieuwe kankerbehandeling en baas van het virologie laboratorium van de Imperial College in Londen.

Ook Zineb Mouline, onderzoekster en hoogleraar Scheikunde in Japan, en Asmae Boujibar, wetenschapster en eerste Marokkaanse medewerkster van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA, kregen een wissam.

Mohammed Bensaid Ait Idder, politieke leider die in 1963 ter dood was veroordeeld wegens samenzwering tegen de monarchie, werd tijdens de ceremonie eveneens geëerd. Hij kreeg de Wissam Al Arch uit handen van de Koning.

Wissams werden ook toegekend aan de overleden Abdelhadi Tazi, Abdellah Baha, Mohamed Larbi Messari, Abdellatif Berbich, Farid Belkahiya, Amr Tantaoui en Mohamed Bastaoui. Hun kinderen ontvingen de prestigieuze onderscheidingen in hun plaats.

De bekende Marokkaanse schrijver en journalist Idriss Kass, beter bekend als Idriss Khouri, en Zineb Akroud, Marokkaanse studente met leukemie die enkele weken geleden vanuit het ziekenhuis haar baccalaureaat haalde kregen eveneens een Wissam.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team