Zoeken

Mohamed Jratlou krijgt negen jaar gevangenisstraf

18 juni 2012 - 11:00 - Wereld

©

Mohamed Jratlou is vrijdag veroordeeld tot negen jaar gevangenis voor "slagen en verwondingen met de dood van zijn zoon tot gevolg, zonder intentie om te doden". Zijn zoon, de 4-jarige Younes, werd in 2009 dood aangetroffen in een Belgische rivier.

In de nacht van 25 op 26 oktober 2009 zou Mohamed zijn zoontje Younes Jratlou hebben verstikt, om hem te verhinderen zijn moeder te volgen, die net het ouderlijk huis had verlaten na een hevige ruzie met haar man.

Mohamed Jratlou zou het lichaam van zijn zoon in een blauwe deken hebben gewikkeld en hem met zijn auto naar het rivier hebben gereden. Daar werd het kind 16 dagen later gevonden.

Uit de autopsieresultaten bleek al snel dat de kleine Younes was gestikt en niet verdronken. Pas een jaar later werden zijn ouders gearresteerd en beschuldigd van slagen en verwondingen resulterend in de dood. Zijn moeder, Naima Zraidy, werd kort daarna vrijgelaten.

Mohamed Jratlou, dat mogelijk binnen drie jaar al vrijkomt, zij opgelucht te zijn door de uitspraak dat bewijst dat hij zijn zoon niet koelbloedig heeft vermoord.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team