Zoeken

De mislukte Afrika Cup van Hakim Ziyech

6 juli 2019 - 11:30 - Sport

©

Hakim Ziyech werd als de redder van het Marokkaans elftal beschouwd na een uitstekend seizoen bij Ajax Amsterdam. Maar de aanvaller overtuigde niet tijdens de Afrika Cup.

De Marokkaanse international was teleurstellend tijdens het kampioenschap en miste zelfs een strafschop in de laatste minuten van de wedstrijd tegen Benin, met de uitschakeling van Marokko als gevolg.

De Afrika Cup is een te vergeten moment voor de Marokkaanse Nederlander. Hij presteerde slecht in de vier wedstrijden die hij speelde, met veel verloren kansen.

Ziyech werd in de afgelopen weken sterk bekritiseerd in Marokko ondanks de 14 doelpunten die hij in 24 wedstrijden met de Atlas Leeuwen scoorde. De aanvaller zal wat tijd nodig hebben om de harten van de Marokkaanse supporters opnieuw te veroveren.

Zijn middelmatige prestatie op de Afrika Cup in Egypte zal mogelijk ook gevolgen hebben op zijn vertrek van Ajax deze zomer, vooral als de clubs die interesse in hem hebben getoond rekening houden met zijn laatste duels met Marokko. Ziyech kreeg enkele dagen geleden nog een bod van de Sevilla maar zou hebben geweigerd omdat de Spaanse club "te zwak" is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team