Zoeken

WK Clubs 2014 blijft in Marokko ondanks uitbraak Ebola

23 augustus 2014 - 19:36 - Sport

©

De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de organisatie van het WK voor Clubs 2014 in Marokko bevestigd. De bond maakt hiermee een einde aan de geruchten over de verplaatsing van de competitie naar de Verenigde Staten vanwege de snelle verspreiding van het Ebolavirus in Afrika.

Het sportevenement zal dus zoals eerder beslist, in Rabat en Marrakech worden gehouden. Voetbalclub Moghreb Tetouan (MAT) zal gastland Marokko vertegenwoordigen op het WK voor Clubs 2014.

FIFA-woordvoerder Wolfgang Resch heeft aan informatiewebsite Le360 laten weten dat voor de bond de gezondheid van de spelers, de verantwoordelijken en de supporters een prioriteit is, maar dat zolang de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geen melding doet van Ebola-gevallen in Marokko, er geen reden is om de verplaatsing van het wereldkampioenschap te overwegen.

Ebola uitbraak in West-Afrika

Ebola vormt gevaar voor Marokko

De Ebola-uitbraak in West-Afrika is al vijf maanden aan de gang en is nog lang niet voorbij. Het aantal doden door Ebola is opgelopen tot meer dan 1400 mensen volgens cijfers van de WHO op 20 augustus. Het virus is aanwezig in Guinee, Sierra Leone, Liberia en Nigeria. Ebola, hemorragische koorts, is een ernstige besmettelijke infectieziekte waarvoor nog geen behandeling is gevonden.

In Marokko wordt sterk gevreesd voor het virus. Het Marokkaanse ministerie van Gezondheid heeft al maanden geleden maatregelen getroffen om te vermijden dat de uitbraak van Ebola overslaat. Het land voert strenge gezondheidscontroles aan de grenzen. Mensen die symptomen tonen van een Ebola-besmetting worden in quarantaine geplaatst.

Het gevaar komt vooral van de oostelijke grenzen van het koninkrijk. Volgens experts zijn deze grenzen moeilijk te controleren. Marokko sluit niet uit dat sommige illegale migranten die de grens oversteken in de hoop Europa te bereiken, dragers zijn van het Ebola-virus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team