Zoeken

Marokko: werkloze man in Agadir naait mond en ogen dicht

2 augustus 2019 - 14:10 - Gemeenschap

©

Een dertiger zonder werk heeft maandag in Agadir zijn onvrede geuit door zijn mond, ogen en zelfs oren dicht te naaien buiten de prefectuur.

De man protesteerde tegen het besluit van overheidsagenten om zijn spullen in beslag te nemen, zijn enige bron van inkomsten.

Volgens plaatselijke media is de man al jaren werkloos en zorgde voor zijn familie door spullen op straat te verkopen. Na een gesprek met verantwoordelijken besloot hij een einde te maken aan zijn actie en de draden weg te halen.

Door de vele klachten van de bewoners van sommige wijken in Agadir, hebben de autoriteiten noodgedwongen maatregelen moeten treffen tegen het steeds groeiend aantal straatventers in de stad. Het merendeel van deze straatventers zijn werkloze jongeren die geen andere oplossing hebben gevonden om een beetje geld te verdienen.

Het besluit van de autoriteiten zorgt voor veel onvrede bij de straatverkopers. Vooral tijdens de zomerperiode en met de komst van Eid ul-Adha gaan de zaken gewoonlijk goed voor deze geïmproviseerde handelaars.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team