Zoeken

Marokko: vrachtwagen met explosieven onderschept in Benslimane

26 oktober 2020 - 15:50 - Gemeenschap

©

Een vrachtwagen met explosieven werd zaterdagavond tegengehouden bij een verlaten steengroeve in Benslimane. De lokale politie en de Koninklijke Gendarmerie kwamen ter plekke om de overtreding te constateren.

Volgens het dagblad Assabah was dit een poging om een ​​werf die door de autoriteiten vanwege een dodelijk ongeval werd verzegeld, opnieuw in gang te brengen. De vrachtwagen werd tegengehouden door bewoners van een douar naast de groeve.

Een man is om het leven gekomen bij een val in een put op de bouwplaats, die volgens de resultaten van een onderzoek niet conform was met de veiligheidsnormen en niet was uitgerust met de nodige afscheidingshekken. Een petitie die door meer dan 300 inwoners werd getekend is vervolgens aangeboden aan het stadsbestuur, aldus de krant.

De grieven van de bevolking waren voor de eigenaar van de steengroeve geen reden om het werk op de site niet te hervatten. Erger nog, voegt dezelfde bron eraan toe, het aantal steengroeven in de regio neemt toe en vormt een reële bedreiging voor de bewoners.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team