Zoeken

Marokko wijst Spaanse vrouw land uit

14 juni 2019 - 18:40 - Marokko

©

Marokko heeft een Spaanse fotografe het land uitgewezen. De vrouw staat bekend voor haar steun aan de onafhankelijkheidsbeweging voor de Marokkaanse Sahara Polisario.

Judith Prat stelt dat ze in Laayoune was om aan een opleiding voor plaatselijke fotografen en verslaggevers deel te nemen.

Prat vertelt dat de politie op de deur van de woning waar ze verbleef had geklopt en dat ze vervolgens vijf minuten had gekregen om haar spullen te pakken. Ze werd op een bus naar Agadir gezet en vervolgens op een vliegtuig naar Spanje.

Volgens de agenten die haar kwamen ophalen had ze geen vergunning om in Marokko te werken. Volgens Prat is het echter de eerste keer dat ze zo door een land wordt uitgezet maar in Marokko "is dat waarschijnlijk iets heel gewoon".

De fotojournaliste was dinsdagavond in Dakhla aangekomen na een lange busrit vanuit Agadir. Leden van het team Medica waren haar komen ophalen en hadden haar naar de woning van een zeker Said Amidam gebracht. Daar zou ze verblijven.

Vorige maand hadden de Marokkaanse autoriteiten al vijf Spanjaarden en twee Noren op de luchthaven van Laayoune geen toestemming gegeven om het land binnen te komen. Allen waren enkele uren later het land uitgezet.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team