Zoeken

Marokko zet opnieuw Spaanse advocate land uit

21 augustus 2019 - 16:40 - Marokko

©

Cristina Martínez, Spaanse advocate, is voor de tweede keer in enkele weken tijd Marokko uitgezet. De raadsvrouw wilde in Laayoune aan een rechtszaak tegen een jonge Sahrawi deelnemen.

Martínez werd zondag bij haar aankomst op de luchthaven van Casablanca gearresteerd en op een vlucht naar Madrid gezet. Dat bericht El Periodico.

De advocate deed op 6 augustus dit jaar al een eerste poging om zich naar Laayoune te begeven. Volgens het blad werd Martínez door een mensenrechtenorganisatie naar Marokko gestuurd om aan de rechtszaak van acht Sahrawi’s en één Marokkaan als waarneemster deel te nemen.

Alle verdachten werden tijdens rellen op 19 juli, tijdens de viering van de zege van Algerije op de Afrika Cup 2019, gearresteerd. Tijdens deze rellen kwam de 23-jarige Sabá Mint Ozman om het leven. Hij werd door een voertuig van de hulptroepen aangereden.

De rechtszaak werd begin deze maand uitgesteld. Martínez hoopte de nieuwe zitting te kunnen bijwonen maar werd door de luchthavenpolitie tegengehouden. "Ik vertelde hen dat ik geen crimineel ben. Waarom laten ze me niet binnen? Ze antwoordden me dat ik niet welkom ben in Marokko.", aldus de advocate.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team