Zoeken

Marokko weigert toegang aan Chinese onderdanen

3 juni 2019 - 16:00 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben de toegang tot het land geweigerd aan meerdere Chinese onderdanen vanwege overtredingen die ze op vluchten afkomstig uit de Golfstaten pleegden.

Op vluchten uit deze landen worden al enige tijd diefstallen gepleegd door Chinese onderdanen. De Marokkaanse autoriteiten hebben als gevolg besloten om een zwarte lijst op te stellen en de mensen die op deze lijst staan niet in Marokko toe te laten.

Volgens al Massae hebben de diefstallen betrekking op geldbedragen die andere passagiers bij zich hebben. Een Marokkaanse vrouw zou op die manier 60.000 dirham in Qatarese dinars hebben verloren. Ze deed aangifte bij de politie op de Mohammed V luchthaven. Het geld werd in de bagage teruggevonden van een Chinese man die door een getuige was herkend.

Dergelijke voorvallen zijn moeilijk te beheren voor de Marokkaanse veiligheidsdiensten, met name omdat de meeste diefstallen buiten het nationaal grondgebied gebeuren en de daders vaak een manier vinden om nog voor de landing hun buit te verbergen.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team