Zoeken

Marokko: dit werd bij de terreurcel die gisteren werd opgerold gevonden

19 september 2018 - 18:30 - Marokko

©

Een nieuwe antiterrorisme actie van de BCIJ in Tanger en Casablanca leidde dinsdag tot de arrestatie van twaalf verdachten.

In een gezamenlijke verklaring laten de nationale veiligheidsdienst DGSN en de inlichtingendienst DGST weten dat de leden van de cel betrokken zijn bij meerdere criminele activiteiten, met name smokkel van drugs en psychotropen, ontvoering en gijzeling voor losgeld, gebruik van wapens, traanbommen en molotovcocktails en voertuigen met valse kentekennummers.

Alle bovenvermelde criminele feiten werden in het kader van afrekeningen tussen criminele organisaties met een extremistisch gedachtegoed, met name "Al Istihlal" en "Faya’â", gepleegd, aldus de DGSN en de DGST.

De arrestanten zijn tevens betrokken bij de moord op een man in Tanger vorige week. Het slachtoffer, bekend in het drugsmilieu, maakte een dodelijke val van de zevende verdieping van een gebouw.

Tijdens huiszoekingen werden maskers, handschoenen, anti-shockvest, machetes, elektrische weegschalen, vijf kentekenplaten, elektronische apparatuur, cd’s, mobiele telefoons, propagandamateriaal van terroristische organisaties inclusief Daesh, valse identiteitsdocumenten en een grote som geld in beslag genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team