Zoeken

Marokko wil talentvolle jonge voetballer uit Frankrijk overtuigen

9 april 2024 - 09:00 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) is vastberaden om de jonge Fransman Ibrahim Mbaye van Paris Saint-Germain te overtuigen om voor de Atlas Leeuwen te spelen. De 17-jarige Mbaye, die recent werd verkozen tot beste speler van het Montaigu Tournament, heeft een Marokkaanse moeder en is dus speelgerechtigd voor beide landen.

Op aanraden van bondscoach Chris Van Puyvelde heeft de FRMF Ibrahim Mbaye al geruime tijd in het vizier. De Belgische technicus is erg onder de indruk van de talentvolle aanvaller en heeft de scouts in Frankrijk opdracht gegeven om de onderhandelingen met Mbaye en zijn ouders te intensiveren.

Lees ook: Couhaib Driouech kiest definitief voor Marokko ondanks druk uit Nederland

Ibrahim Mbaye, die geboren werd in 2008, doorliep de jeugdopleiding van Versailles en stapte in 2018 over naar PSG. Hij groeide snel uit tot een sleutelspeler in het Franse U17-elftal, waarin hij 3 doelpunten scoorde en 5 assists gaf in 8 wedstrijden.

De FRMF hoopt met Mbaye een nieuwe parel toe te voegen aan de nationale ploeg. De bond voert al geruime tijd een beleid om talentvolle spelers met een migratieachtergrond te overtuigen om voor Marokko te kiezen. Tegelijkertijd wil men voorkomen dat Mbaye voor Senegal kiest, het land van zijn vader.

Lees ook: Ilyes Bennane kiest voor Marokko, België telleurgesteld

De keuze voor Marokko of Frankrijk is nog niet gemaakt. Ibrahim Mbaye heeft nog steeds de kans om door te breken bij het eerste elftal van PSG, onder leiding van Luis Enrique.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team