Zoeken

Marokko treedt op tegen spookambtenaren in onderwijs

30 oktober 2014 - 12:26 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Onderwijs heeft besloten om hard op te treden tegen de zogenaamde "spookambtenaren". Volgens een recente telling heeft de afdeling enkele honderden ambtenaren die wel een salaris ontvangen maar niet werken.

In het openbaar onderwijs werken momenteel 282.191 mensen. 440 ambtenaren werden niet opgenomen in de telling na het besluit van Premier Abdelilah Benkirane om de banen bij de overheid te saneren.

Ook hebben 161 ambtenaren ongewettigde afwezigheden. Willen ze hun job bij het ministerie behouden dan moeten zij via een applicatie van de afdeling hun situatie raadplegen. Naargelang hun situatie moeten zij dan contact opnemen met de provinciale of regionale onderwijsacademie en een aantal documenten binnenbrengen. Na onderzoek van hun dossier zal worden besloten of ze worden behouden.

Begin dit jaar had het ministerie van de Openbare dienst ontslagprocedures in gang gezet tegen honderden ambtenaren met niet-gewettigde afwezigheden. In Marokko wordt het aantal spookambtenaren geschat op 15.000 mensen. Er zijn zelfs verschillende graden: oude spook, nieuwe spook en halve spook.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team