Zoeken

Marokko: 85 politieagenten gewond na voetbalwedstrijd (video)

14 maart 2022 - 19:40 - Sport

©

Het hooliganisme is terug in Marokko. Meer dan 80 politieagenten zijn zondag gewond geraakt na een wedstrijd tussen AS FAR en Maghreb Fez.

De terugkeer van de fans naar de stadions in Marokko had misschien kunnen wachten. Na de wedstrijd tussen de twee Botola-teams werd volgens de nationale veiligheidsdienst DGSN aanzienlijke materiële schade aangericht in het Moulay Abdellah-stadion in Rabat, waarbij talrijke politieagenten en ondersteunend personeel gewond raakten, sommigen behoorlijk ernstig.

Lees ook: Marokko: arrestaties na dood supporter in Salé

Naar aanleiding van deze feiten werden ongeveer 160 personen gearresteerd, waaronder 90 minderjarigen, aldus dezelfde bron. Ze worden beschuldigd van "vandalisme in verband met sport, het dragen van messen, klaarblijkelijke dronkenschap, het gooien van stenen, beschadigen van openbare en particuliere eigendommen en het in brand steken van voertuigen".

Volgens dezelfde bron werden 63 politieagenten opgenomen in drie ziekenhuizen in de hoofdstad. Een medisch team van de gezondheidsinspectie van de DGSN volgt het verdere verloop van hun opname in het ziekenhuis en verleent hun de nodige medische bijstand.

Lees ook: Marokko: doden en gewonden na voetbalnederlaag

Bovendien werden 33 politie- en privévoertuigen beschadigd en werd een motorfiets in brand gestoken tijdens voetbalrellen buiten het stadion. Er is een onderzoek ingesteld om alle betrokkenen te identificeren en te arresteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team