Zoeken

Marokko: politie schiet man neer na diefstal auto met baby erin

2 oktober 2020 - 16:00 - Marokko

©

Een man is woensdagochtend door de politie in de regio van El Gara bij Berrechid doodgeschoten. Hij had samen met twee medeplichtigen een vrouw uit haar auto geduwd en was vervolgens met het voertuig waarin een baby zat weggereden.

Het slachtoffer en haar twee kinderen waren door de drie verdachten tegengehouden en met messen bedreigd. Ze werd gedwongen om uit haar auto te stappen met haar kind van 6 jaar. De drie vluchtten vervolgens weg met de baby, die achterin de auto zat.

Een patrouille van de koninklijke gendarmerie kon de auto lokaliseren en zette de achtervolging in. De agenten wisten de auto aan de ingang van het dorpje Deroua te stoppen. De drie weigerden aan de bevelen van de gendarmes te gehoorzamen.

Door het gewelddadig gedrag van de verdachten besloot een gendarme zijn wapen te gebruiken. Een van de daders werd in de borst geraakt en overleed op weg naar het ziekenhuis van Berrechid. De tweede verdachte werd gearresteerd en in bewaring gesteld terwijl de derde medeplichtige weg wist te vluchten. Een nationaal arrestatiebevel werd tegen hem uitgevaardigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team