Zoeken

Marokko geeft nationaliteit aan buitenlandse partners Marokkaanse vrouwen

1 juni 2018 - 15:45 - Marokko

©

Buitenlanders die met Marokkaanse vrouwen getrouwd zijn zullen binnenkort de Marokkaanse nationaliteit mogen aanvragen. Buitenlandse echtgenoten van Marokkaanse mannen hebben daar al jaren recht op.

Een wetsvoorstel hierover werd dinsdag ingediend volgens TelQuel. De ontwerphervorming van de nationaliteitswet wordt door de regeringsmeerderheid gedragen.

"Artikel 10 beperkt het recht op de Marokkaanse nationaliteit tot vrouwen van Marokkaanse mannen, terwijl het voor Marokkaanse vrouwen verboden is om hun nationaliteit aan hun buitenlandse echtgenoten door te geven.", volgens Bouthaina Karrouri, Kamerlid van de PJD partij bij de Commissie voor Justitie. De bewindsvrouw betreurt het dat "veel gezinnen van gemengde huwelijken daaronder lijden, vooral als het gaat om de verlenging van een verblijfsvergunning of een visum en andere administratieve kwesties".

Zodra de wet in werking zal treden zullen buitenlanders een aanvraag mogen indienen mits ze minstens vijf jaar met een Marokkaanse vrouw getrouwd zijn en even lang in Marokko wonen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team