Zoeken

Ruim 33.000 mensen hebben de Marokkaanse nationaliteit via de moeder verkregen

2 maart 2018 - 10:00 - Marokko

©

De hervorming van de wet op de aanvraag van de Marokkaanse nationaliteit heeft ​​33.587 mensen toegestaan om de burgerschap via de moeder te verkrijgen. Dat stelt minister Bassima Hakkaoui van Familie.

Volgens de bewindsvrouw hebben de wijzigingen in de nationaliteitscode ervoor gezorgd dat duizenden kinderen met een Marokkaanse moeder en een buitenlandse vader, de Marokkaanse nationaliteit hebben verkregen, ongeacht hun geboorteplaats.

Bassima Hakkaoui geeft ook aan dat de nationaliteit eveneens werd toegekend aan mensen die in Marokko werden geboren van onbekende ouders, een maatregel die "het lijden van een groot aantal mensen zal verlichten" volgens de minister.

De hervorming van de nationaliteitscode werd in 2013 aangenomen en geeft het recht aan Marokkaanse vrouwen om hun nationaliteit aan hun kinderen door te geven, ongeacht de nationaliteit van de vader. De wet eist wel dat de vader moslim is en dat het huwelijk in overeenstemming met de bepalingen van de Familiewet wordt gesloten. Voor Joods Marokkaanse vrouwen wordt rekening gehouden met de Marokkaans Hebreeuwse regelgeving.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team