Zoeken

Marokko minder bedreigd door terrorisme

2 juli 2019 - 18:10 - Marokko

©

Volgens het tweede jaarlijkse verslag over het strafrechtelijk beleid, uitgebracht door het openbaar ministerie, is de terroristische dreiging in Marokko verminderd in de laatste twee jaar. 337 terreurverdachten moesten zich in die periode voor de rechter verantwoorden, tegenover 358 personen in 2017.

In het verslag wordt vastgesteld dat 66% van voorgenoemde gevallen tot een rechtszaak uitgemond zijn en 14% niet opgevolgd werden. Het grootste deel van de processen ging over het verheerlijken en het aanmoedigen tot terroristische daden.

De andere rechtszaken hadden betrekking tot strafbare feiten zoals het financieren van terroristische misdaden, geweld, wapenbezit, wapenhandel en contact met terroristische groepen.

Marokko heeft tot nu toe de terroristische dreigingen in vroege fases kunnen ontmaskeren dankzij een preventieve strategie uitgevoerd door verschillende veiligheidsdiensten, zoals de BCIJ, de nationale brigade van de gerechtelijke politie en de koninklijke gendarmerie.

Ondanks deze daling wil Marokko zich nog meer inzetten om het terrorisme tegen te gaan. Zo heeft het parket-generaal bij het hof van beroep van Rabat, zich bijvoorbeeld aangesloten bij een vierpartijenovereenkomst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team