Zoeken

Marokko: 45 mensen met corona besmet tijdens joodse feest

2 april 2020 - 19:50 - Marokko

©

Mohamed Lyoubi, directeur epidemiologie bij het ministerie van Gezondheid, heeft eerder deze week tijdens een perspunt laten weten dat de coronavirus epidemie in Marokko in fase twee is gekomen, dit vanwege de ontdekking van lokale haarden.

Volgens de bewindsman zijn deze haarden het gevolg van toeristische reizen die vanuit Meknes naar een Arabisch land waren georganiseerd, en een groot feest dat in Casablanca was gehouden.

Alle mensen die aan de reis of het feest hebben deelgenomen werden op het coronavirus getest. Tijdens de reis raakten 47 mensen besmet en tijdens het feest 45 mensen. Volgens Lyoubi ging het om een religieus evenement waaraan een vijftigtal mensen hadden deelgenomen.

In totaal werden 26 mensen uit deze twee groepen in de Sjeik Zayed en Moulay Youssef ziekenhuizen in Casablanca en in het ziekenhuis van Mediouna opgenomen. Vier patiënten verkeren in een kritieke toestand en twee mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Saad Soulami, cardioloog in Casablanca, heeft zijn collega’s als gevolg van deze zaak opgeroepen tot waakzaamheid. "Laat niemand uit de joodse gemeenschap je kabinet betreden voordat je hem of haar vraagt of ze wel of niet aan de religieuze feestdag hebben deelgenomen.", verklaarde hij. Een van de deelnemers bezocht hem namelijk in zijn kabinet, waardoor hijzelf ook besmet raakte. "Ik zit thuis in totale opsluiting. Ik heb mijn praktijk gesloten. Enkel de secretaresse is er nog. Raak de patiënten niet aan. Blijf patiënten ontvangen maar ondervraag ze alvorens ze binnen te laten. De situatie wordt echt serieus."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team