Zoeken

Marokko: in één dag 18 mensen opgepakt wegens fake news over coronavirus

22 maart 2020 - 20:10 - Marokko

©

De nationale veiligheidsdienst DGSN heeft vrijdag in een verklaring laten weten dat in 24 uur tijd 18 mensen waren gearresteerd voor het verspreiden van valse informatie over de coronavirus epidemie in Marokko.

Onder de arrestanten bevinden zich de Marokkaanse vlogster Mi Naima en de salafist prediker Abu Naim. Mi Naima verklaarde in een video op haar YouTube-zender dat Covid-19 niet bestond terwijl Abu Naim kritiek uitte op het besluit van de autoriteiten om de moskeeën te sluiten.

In Fez, Inezgane, Azilal, Benguerir en Oued Zem werden dezelfde dag meerdere arrestatie verricht voor het verspreiden van berichten die de openbare orde gevaar zouden kunnen brengen en psychose te veroorzaken onde de nebolking.

Eerder deze week waren meerdere mensen gearresteerd voor gelijkaardige feiten in Casablanca, Rabat, Chefchaouen, Jerada, El Hajeb, Tiznit, Biougra en Meknes.

De cyberbrigade van de DGSN blijft extra waakzaam en is belast met de identificatie van mensen die valse berichten over het virus verspreiden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team