Zoeken

Marokkanen opgepakt na ontdekking grootste marihuana plantage in Europa

28 augustus 2013 - 10:56 - Wereld

©

Drie Marokkanen van 35, 36 en 41 jaar werden in de Spaanse stad Murcia gearresteerd, na de ontdekking van de grootste marihuana plantage in Europa.

Europa Press meldt dat trio tot een bende van vijf behoren, gespecialiseerd in de intensieve teelt en genetische manipulatie van cannabis.

Zij gebruikten een perceel van een half hectare om verschillende soorten marihuana te doen groeien. De plantage was verstopt achter kassen en boerenschuren. In de regio ging de plantage door voor een gewone groenteboerderij.

Een overval in de regio eerder deze maand, bracht de politie op het spoor van de bende. Ruim 14.000 cannabisplanten (3 ton) werden in beslag genomen.

Tijdens de politie-inval werden ook meerdere voertuigen, elektrische generatoren, alarmsystemen, kunstmest en ander materieel gebruikt voor de teelt van cannabis in beslag genomen. De groep bezat ook machines en apparaten om marihuana krachtiger te maken.

De bendeleden werden voor de rechter in Murcia gebracht, die een voorlopige hechtenis heeft bevolen. De politie is nog op zoek naar medeplichtigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team