Zoeken

Marokkanen demonstreren voor Charlie Hebdo

11 januari 2015 - 17:21 - Marokko

©

Enkele honderden mensen verzamelden zich in Rabat en Casablanca in solidariteit met de slachtoffers van de terreuraanslag op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs.

Vrijdag demonstreerden ruim 600 mensen voor de redactie van persagentschap AFP in Rabat om de terreuraanslagen te veroordelen en de vrijheid van meningsuiting te verdedigen. MP Khadija Rouissi verklaarde tijdens de demonstratie dat de "vrijheid van meningsuiting niet onderhandelbaar is".

Zaterdag was het in Casablanca waar enkele honderden mensen zich verzamelden om hun steun te betuigen. Onder hen bevond zich onder meer de consul van Frankrijk in Casablanca, Gilles Favret.

Vrijdag had Koning Mohammed VI een "afschuwelijke daad" en een "laffe terroristische aanslag" veroordeeld in een bericht aan Franse President Francois Hollande. Minister van Communicatie Mustapha El Khalfi had in een verklaring gewaarschuwd tegen islamofobe reacties.

Minister Salaheddine Mezouar van Buitenlandse Zaken en Samenwerking neemt vandaag deel aan de Mars van de Republiek in Parijs. Tientallen staatshoofden en regeringsleiders nemen deel aan de demonstratie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team