Zoeken

85% Marokkanen in het buitenland willen Marokkaanse partner

17 februari 2017 - 16:42 - Marokkanen in het buitenland

©

Een nieuw onderzoek van het ministerie van Marokkanen in het buitenland en Migratiezaken toont aan dat wereld-Marokkanen steeds meer moeilijkheden ervaren omtrent hun integratie.

Zo blijkt dat 23% zich gediscrimineerd voelt op de arbeidsmarkt terwijl 36% moeilijkheden ervaart om te studeren. 75% wonen nog bij hun ouders en willen zo snel mogelijk een eigen woning hebben en een gezin stichten. 85% wil enkel een Marokkaanse partner, 63% heeft een hoger onderwijsniveau en 80% stelt een baan te hebben of een opleiding te volgen.

Verder toont het onderzoek aan dat jonge wereld-Marokkanen heel gehecht zijn aan hun land van herkomst. 75% bezoekt Marokko minstens één keer per jaar. Toch stelt 75% zich niet als een buitenlander in het gastland te voelen. Slechts 10% is lid van een politieke partij en 38% stemt. De helft van de deelnemers wil zijn oude dagen in Marokko slijten, 62% wenst er te investeren en 48% wil er een baan vinden.

Aan het onderzoek namen 2146 wereld-Marokkanen tussen 15 en 30 jaar in zes Europese landen (Duitsland, België, Spanje, Nederland, Italië en Frankrijk) deel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team