Zoeken

Ruim 60% Marokkanen tegen abortus na verkrachting

18 juni 2016 - 20:40 - Marokko

©

Marokko heeft enkele dagen geleden een nieuwe wet over abortus goedgekeurd. Een zwangerschap beëindigen mag nu in geval van verkrachting, incest, foetale misvorming en wanneer de moeder zwakbegaafd is.

Na de goedkeuring van de wet heeft de universiteit Mundiapolis in Casablanca een onderzoek uitgevoerd over de vraag of abortus legaal of illegaal moet zijn.

In totaal namen 9276 mensen deel aan de peiling. Deze gebeurde in twee fases. Voor de eerste fase moesten deelnemers enkel zeggen of ze voor of tegen abortus waren. 86 procent verklaarde zich tegen abortus.

Voor het tweede deel van het onderzoek werden meer gedetailleerde vragen gesteld. Daaruit leren we de 87 procent pro-abortus is wanneer het leven van de moeder in gevaar is, 59 procent in geval van incest, 40 procent als er sprake is van foetale misvorming en 57 procent als de moeder zwakbegaafd is.

Iets meer dan de helft (51 procent) is van mening dat abortus ook moet kunnen waneer de moeder minderjarig is en de zwangerschap haar eer in gevaar brengt.

Bij een zwangerschap na een verkrachting zijn Marokkanen veel minder tolerant. 63 procent oordeelt namelijk dat abortus in dit geval niet mag worden toegestaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team