Zoeken

Drie Marokkaanse vrouwen bij beste mode vertegenwoordigers in de wereld

13 september 2018 - 10:40 - Marokko

©

Drie Marokkaanse vrouwen werden dit jaar opgenomen in de top 500 van beste vertegenwoordigers van de mode in de wereld. De lijst werd door de website Business Fashion opgesteld.

De eerste Marokkaanse in de ranking is Salwa Akhannouch, ontwerpster van het cosmeticamerk Yan&One en CEO van de groep Aksal, eigenaar van de Morocco Mall in Casablanca. De bekende Marokkaanse zakenvrouw is tevens de vrouw van minister en miljardair Aziz Akhannouch. Ze werd een tweetal maanden geleden al verkozen tot tweede meest invloedrijke vrouw in Afrika.

Jamila Halfichi is de twee de Marokkaanse in de lijst van Business Fashion. Zij is de moderedactrice van Acharq Al Awsat en creëerde de moderubriek van het blad dat één van de belangrijkste panarabische publicaties is en 40 jaar geleden werd opgericht.

Imaan Hammam, Nederlands model van Marokkaans en Egyptische afkomst, staat als derde Marokkaanse in de ranking. De jonge vrouw is sinds 2014 één van de meest gevraagde topmodellen in de wereld. Ze stond herhaaldelijk op de cover van Vogue en werkte onder meer voor Calvin Klein, Chanel en Givenchy.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team