Zoeken

Marokkaanse voetbalbond alsnog hoopvol over meespelen El Haddadi

13 november 2020 - 11:00 - Sport

©

Het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS) heeft het verzoek van Munir El Haddadi om lid te worden van het Marokkaans elftal afgewezen. De Koninklijke Marokkaanse voetbalbond (FRMF) blijft er vertrouwen in houden dat de speler alsnog voor Marokko uit mag komen.

De arbitragezaak van Sevilla-aanvaller Munir El Haddadi is nog lang niet voorbij. De voorzitter van de FRMF, Fouzi Lekjaa, weigert op te geven. Volgens het dagblad Akhbar Al Yaoum blijft de bond hoopvol omdat het verzoek van de FRMF heeft geleid tot een oproep van het CAS aan de FIFA om de reglementen omtrent het wijzigen van de sportnationaliteit aan te passen.

Het arbitrage hof heeft deze oproep gedaan tijdens de algemene vergadering van de internationale voetbalorganisatie. De bedoeling van de oproep is om de mogelijkheden om van sportnationaliteit te veranderen te verbeteren. Dit zou een gunstige uitkomst kunnen hebben voor Munir El Haddadi.

Volgens de regels van de FIFA zou El Haddadi niet uit mogen komen voor de Atlas Leeuwen omdat de aanvaller van Sevilla na zijn 21e verjaardag driemaal voor de Spaanse Olympische selectie heeft gespeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team