Zoeken

Marokkaanse door werkgeefster door raam geduwd in Saoedi-Arabië

8 februari 2017 - 17:10 - Wereld

©

Een Marokkaanse vrouw is enkele weken geleden door haar werkgeefster in Saoedi-Arabië door een raam geduwd. Ze werd zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd.

Maria was naar Saoedi-Arabië vertrokken om aan de armoede waarin ze met haar familie in Marokko leefde te ontsnappen. Ze vond via een tussenpersoon een werkcontract bij een « eervolle familie ». Om voor het huis en de drie kinderen te zorgen zou ze 3500 dirham maandsalaris krijgen.

De jonge vrouw werd echter al snel als een slaaf behandeld. Na slechts een maand tijd vroeg ze haar paspoort terug om naar Marokko terug te keren. Het koppel weigerde en begon haar te bedreigen. De zoon van het koppel maakte van de situatie misbruik om haar seksueel te intimideren. Maria vertelde wat er was gebeurd aan haar werkgeefster. In plaats van te worden geholpen werd ze uitgescholden en mishandeld door de vrouw en haar twee dochters.

Toen Maria aan haar beulen probeerde te ontsnappen door naar het terras te rennen werd ze door een raam geduwd door één van de dochters. De jonge Marokkaanse ligt sindsdien in een ziekenhuis in Riyad. Ze onderging zes operaties aan het hoofd en de benen. Haar werkgevers houden vol dat ze een zelfmoordpoging heeft gedaan.

Bladna.nl