Zoeken

Marokkaanse politieagenten binnenkort in Franse straten?

27 september 2018 - 14:40 - Wereld

©

Marokkaanse politieagenten zullen binnenkort mogelijk in Frankrijk, en met name in Rennes, aan interventies van de Franse politie deelnemen.

Mustapha Laabid, Kamerlid, wil een wetsvoorstel indienen met als doel minderjarige Marokkaanse migranten te identificeren. Dat verklaarde hij zelf aan Le Télégramme. Laabid wil het voorbeeld opvolgen van Parijs, waar de Marokkaanse politie reeds met de plaatselijke politie samenwerkt om jongeren afkomstig uit Marokko te identificeren en oplossingen te vinden of een repatriëring te regelen.

"Ik werk aan een wet voor niet-begeleide minderjarigen. Een wetsvoorstel om de opvang van deze jongeren anders te benaderen.", zegt het LREM-lid van Ille-et-Vilaine. Volgens hem is vooral de oorsprong van deze jongeren moeilijk te achterhalen. "Marokko, Algerije,... Voor velen weten we het niet", zegt hij.

Het wetsvoorstel die Laabid wil indienen is volgens hem niet repressief en voorziet de opvang van minderjarigen in gezinnen in Rennes. "Het zou ook een manier zijn om deze jongeren beter te integreren in onze samenleving, om Frans te leren, onze cultuur beter te leren kennen..."

Laabid moet vandaag de Franse minister van Binnenlandse zaken ontmoeten om hem te overtuigen van de noodzaak van een wet om deze jongeren te helpen. In Marokko zou hij al een positief antwoord hebben gekregen. "Marokko is bereid om mee te werken. Ze hebben me hun akkoord gegeven", aldus Laabid, die ook de voorzitter is van de Vriendschapsgroep Frankrijk-Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team