Zoeken

Marokkaanse partij wil amnestie voor 40.000 cannabiskwekers

23 augustus 2016 - 18:52 - Marokko

©

De parlementsverkiezingen naderen snel in Marokko. De beloftes ook… De PAM partij stelt voor om amnestie te verlenen aan 40.000 cannabiskwekers die door de politie worden gezocht.

Tijdens een politieke meeting in de gemeente Ourtzagh, provincie Taounate, liet Mhammed Lokmani, lid van het politbureau van de PAM, weten dat zijn partij, als het de volgende regering mag leiden, een wetsvoorstel in die zin zal indienen. De partij wil alle vervolgingen en arrestatiebevelen tegen cannabisboeren laten annuleren.

Volgens de kandidaat houdt niets de Marokkaanse autoriteiten tegen om deze « arme landbouwers die het slachtoffer zijn van de moeilijke levensomstandigheden in hun regio, amnestie te verlenen ». Lokmani noemde het zelfs een « verachte regio » ondanks « de offers die het heeft gemaakt tijdens het kolonialisme ».

TelQuel ontving en verklaring van de partij waarin wordt bevestigd de het voorstel « 40.000 kifkwekers zal helpen die worden gezocht en die zich zonder identiteitspapieren in de bergen en bossen verbergen ».

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team