Zoeken

Marokkaanse Mouna Abbassy wint Cartier Women’s Initiative award

21 oktober 2015 - 21:40 - Gemeenschap

©

Mouna Abbassy heeft afgelopen donderdag in het Franse Deauville de Cartier Women’s Initiative award voor de regio Noord-Afrika Midden-Oosten gewonnen.

De 33-jarige Marokkaanse is de oprichtster van het cosmeticabedrijf Izil Beauty dat 100% Marokkaanse cosmeticaproducten met arganolie verkoopt. Zij woont in Dubai waar ze de producten in haar vier boetieks verkoopt. In Marokko werken vijftien vrouwen in het Atlasgebergte voor haar bedrijf.

Mouna Abbassy werd met 1700 onderneemsters uit een honderdtal landen geselecteerd voor de Cartier Women’s Initiative Awards. Uiteindelijk werd ze met één andere kandidate verkozen om de Mena-regio te vertegenwoordigen. De jonge Marokkaanse kreeg als beloning 20.000 euro, een jaar professioneel advies en toegang tot een internationaal bedrijfsnetwerk.

"Het is een beloning voor de reis die ik in de afgelopen twee jaar heb ondernomen. Ik wijd het aan alle vrouwen die met mij werken om deze zeldzame en kostbare olie te produceren. Als we vandaag allemaal arganolie kennen is dat dankzij hun werk."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team