Zoeken

Marokkaanse motorrijder toert door Europa voor goed doel

27 juli 2015 - 20:36 - Marokkanen in het buitenland

©

Marouane El Hamdouni, een dertiger uit Casablanca, is zaterdag met zijn motorfiets vertrokken voor een toer van 14.000 km door Europa voor het goede doel.

De jonge Marokkaan die al drie jaar in Dubai woont, begon zijn reis in Italië. Daarna zal hij doorrijden naar Oostenrijk, Duitsland, Denemarken, Zweden, Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Portugal en uiteindelijk Marokko.

"Het idee ontstond in 2009, na een reis met de auto samen met vrienden door Marokko. We bezochten het Atlasgebergte, Erfoud en Errachidia. We ontmoetten er mensen die zeer eenvoudig leefden, maar toch erg gul en steeds klaar om ons te verwelkomen, ook al hadden ze bijna niets", aldus Marouane aan Huffington Post.

Na anderhalf jaar voorbereidingen en enkele moeilijkheden om een visum te verkrijgen, waardoor Marouane gedwongen werd zijn reisroute te veranderen, is de jonge motorrijder zaterdag naar Italië vertrokken. Hij wordt financieel gesteund door sponsors en zal tijdens zijn trip genaamd "Make them smile" onder meer mensen ontmoeten van Unicef en Africa Contact. Na Europa wenst Marouane van Marokko naar Dubai via Zuid-Afrika te rijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team