Zoeken

Marokkaanse miljardair Miloud Chaabi overleden

16 april 2016 - 20:57 - Gemeenschap

©

Miloud Chaabi is zaterdag overleden. De 86-jarige Marokkaanse miljardair bezweek aan de gevolgen van een hartaanval in een Duitse ziekenhuis.

De baas van Ynna Holding werd in 1930 in Chaaba, in de regio van Essaouira, in een straatarm gezin van acht kinderen geboren. Het gezin was zo arm dat een broertje van Miloud Chaabi van de honger stierf.

Toen Miloud Chaabi 12 was werd één van zijn zussen aan een neef uitgehuwelijkt tegen zestien schapen. De jonge Miloud moest op de dieren waken. Op een dag viel hij echter in slaap en werd één van zijn schapen door een wolf gedood.

Miloud, doodsbang voor de reactie van zijn vader, besloot van huis weg te lopen. Hij belandde in Kenitra waar hij als metselaar ging werken. Op zijn 18e had hij genoeg gespaard om een klein bedrijfje te starten en zelfs twee mensen aan te werven.

In de jaren ’50 besloot hij in de vastgoed te gaan werken. Hij kocht velden, liet er huisjes bouwen, en verkocht ze voor 5000 dirham.

Vele jaren later, in 1986, richtte hij Ynna Holding op. De groep is op dag van vandaag aanwezig in de vastgoed, distributie en voedingssector en is goed voor een jaarlijkse omzet van 10 miljard dirham.

Miloud Chaabi, wiens fortuin op 1 miljard dirham wordt geschat, zal in de komende dagen in Marokko worden bergraven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team