Zoeken

Marokkaanse magiër was grootste vriend Moammar Kadhafi

29 oktober 2013 - 18:22 - Wereld

©

Moammar Kadhafi had een Marokkaanse magiër in dienst om hem tegen eventuele aanvallen te beschermen. De op 20 oktober 2011 vermoorde Libische leider werd volledig verblind door de ’gaven’ van de Marokkaan.

Gekker nog, Kadhafi geloofde dat hij dankzij de Marokkaanse magiër werd beschermd door een leger van djinns. Dat vertelde de Egyptische filmmaker Sameh Hamdi aan Acharq Al Awsat.

In Libië gekend als ’de Marokkaan’, werd de magiër door de oud-dictator op bijna al diens privé bijeenkomsten uitgenodigd. Tijdens één van deze meetings ontmoette Sameh Hamdi, die aan een film over het leven van Kadhafi werkte, de Marokkaan. Hij kreeg toen zelfs een beschermingsring van de magiër.

Later ontmoetten de twee mannen elkaar regelmatig in een moskee, waar de Marokkaanse magiër hem over zijn werk voor Kadhafi vertelde.

Zo had de man bijvoorbeeld geen kinderen omdat hij teveel met djinns samenwerkte om Kadhafi te beschermen. Het materieel dat hij nodig had werd ingevoerd uit Niger.

Ook Laila Ben Ali, vrouw van de verdreven Tunesische president Zine Al Abidine Ben Ali, deed ook regelmatig een beroep op Marokkaanse tovenaars om haar man in haar macht te behouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team